Tee nämä 7 muutosta ja laihdut varmasti – Kun muutokset lasketaan yhteen, sitten alkaa tapahtua

 Yksi muutos ei välttämättä riitä ylipainosta eroon pääsemiseen, mutta kun teet useamman muutoksen niin laihtuminen on aikalailla varmaa.


Lihavuus ja ravitsemusasiantuntija Patrik Borg kertoi Ilta-Sanomille keskeisiä muutoksia, joilla saa vauhtia painonpudotukseen.


Borgin mukaan yhdenkin asian muuttaminen saa aikaan muutoksia, mutta se voi jäädä pieneksi.


Kasvisten lisäämisellä sulaa Borgin mukaan noin 3-5 liikakiloa. Ateriarytmin ja unen parantamisella voi päästä suurempaan painonlaskuun. Yhteenlaskettuna alkaakin jo tapahtua.


Elintapojen korjaamisella saavutetaan hitaampi, mutta pysyvämpi laihtuminen, mitä taas dieeteillä.


Laihduttajan pitää myös huomioida unen määrä. Väsymys saattaa johtaa mielitekoihin ja kilojen palaamiseen.


Kiinnitä huomiota 7 seikkaan:


1. Unen määrä ja lepo


Stressin määrä ja uni ovat painonpudotuksessa merkittäviä tekijöitä. Univaikeudet ja stressi on yhteydessä lihomiseen. Laihtuminen on vaikeampaa jos on aina väsynyt ja tokkurainen.


2. Korjaa ateriarytmi


Useampien laihduttajien ongelma on väärä ateriarytmi. Aamupala on mitätön tai sitä ei ole ollenkaan ja välipalat puuttuu. Iltaa kohden nälkä kasvaa ja johtaa ahmimiseen ja mielitekoihin. Tasainen ateriarytmi ja hyvä aamupala pitää yllätysnälän loitolla.


3. Lisää kasvisten määrää


Mitä enemmän on liikakiloja, sitä enemmän kasvisten lisääminen saa laihtumaan. Suomalaiset ovat edelleen Euroopan heikoimpia kasvisten syöjiä, vaikka tilanne on ollut parantumaan päin.


3-5 kg laihtuu lisäämälllä kasvisten määrää noin nyrkillisen verran, myös aamupalalla.


4. Ole joustava


Onnistuneen laihtumisen avainsanana on joustavuus. Mikä tarkoittaa fiksuja valintoja ruokailuun liittyen poistamatta kuitenkaan satunnaista herkuttelua. Jos liian tiukkana on ruokavalion suhteen niin jossain vaiheessa se aiheuttaa morkkista ja jopa epäonnistumista.


5. Juominen


Juominen on tärkeää, mutta tiettyjä juomia kannattaa välttää. Mehut, limsat ja sokeriset juomat ja joidenkin mukaan myös sokerittomat, mutta makeutusaineilla makeutetut juomat kannattaa jättää pois ja tilalle ottaa vesi. Satunnainen alkoholin käyttö on ok mutta jatkuvana ei, sillä alkoholi sisältää paljon energiaa. Voit pudottaa painoa jopa 3-4 kiloa jättämällä edellä mainitut juomat pois.


6. Kohtuus kaikessa


Herkuttelu on ongelma vain, jos se on usein tapahtuvaa. Pari palaa suklaata päivässä ei ole ongelma, mutta isompi herkuttelu hankaloittaa merkittävästi laihtumista tai jopa aiheuttaa lihomista.


7. Liiku enemmän


Liikunta ei ole välttämätön laihduttaessa, vaan saadun ja kulututen energian suhde on tärkein tekijä laihdutuksessa. Liikunta kuitenkin piristää mieltä ja tehostaa painon pudotusta. Salimuotoinen liikunta kiinteyttää kehoa ja mitä enemmän omaat lihasta, sitä suurempi on lepokulutuksesi, mikä taas vaikuttaa kokonaiskulutukseesi.


Ravitsemus ja terveys

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten laihtua